Schilder Maastricht

WIKIPEDIA

Schilder Maastricht

Een schilder is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het schilderen van verschillende ondergronden, zoals hout, kunststof, beton en metaal. Daarnaast kunnen de meeste schilders ook andere werkzaamheden uitvoeren, zoals behangen, glaszetten en kitten. Als we spreken van een allround schilder kan ook de benaming meester-schilder van toepassing zijn. De benaming meester-schilder geeft aan dat het om een allround vakman of vakvrouw gaat. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een schilder het beste omschrijven als het beschermen van houtwerk en andere materialen door het aanbrengen van een verflaag. De belangrijkste taak van een schilder is het beschermen van de ondergrond tegen de weersinvloeden van buitenaf.

Dit betekent niets anders dan dat een schilder kozijnen, ramen en deuren voorziet van een goede verflaag, zodat vocht geen invloed heeft op de ondergrond. Ook het zetten van glas en het kitten van glas zijn belangrijke werkzaamheden voor een schilder. Als schilder kun je te maken krijgen met verschillende ondergronden die geschilderd moeten worden, zoals hout, steen, stukmortel, metaal en kunststoffen.

Ondanks dat de belangrijkste taak van een schilder is het beschermen van de ondergrond, zoals kozijnen tegen de weersinvloeden van buitenaf, speelt verfraaiing als schilder ook een belangrijke rol. Het vakgebied van een schilder vraagt om redelijk veel vakkennis en materialenkennis, omdat verschillende ondergronden om verschillende behandelingen vragen. Goed en vooral duurzaam schilderwerk is alleen te bereiken als de schilder over voldoende vakkennis en ervaring beschikt. Daarnaast zijn de juiste voorbehandelingen in de juiste volgorde belangrijk voor goed schilderwerk. Een andere benaming voor schilder is soms ook wel huisschilder. Er zijn tegenwoordig redelijk veel schilders werkzaam als ondernemer.

schilder maastricht

Wat is een schilder?

Een schilder is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het schilderen van verschillende ondergronden, zoals hout, kunststof, beton en metaal. Daarnaast kunnen de meeste schilders ook andere werkzaamheden uitvoeren, zoals behangen, glaszetten en kitten.